Одбери јазик
hrvatski
Македонски
English
Ресторан МАКЕДОНСКА КУЌА Резервации Локација Контакт

- Македонска Куќа - Скопје
Ул. "Митрополит Теодосиј Гологанов" б.б.
- Mакедонска Куќа - Прилеп
Ул. "Јошка Јорданоски" бр.4

Резервации:

Тел: (Скопје)+389 2 3296 415
Тел: (Прилеп)+389 48 433 419


Работно време 08 - 24

contact@makedonskakuka.com


  Македонска Куќа - Прилеп Скопје :: Прилеп


Националните ресторани "МАКЕДОНСКА КУЌА" се најафтентичното обележје на македонскиот дух во угостителството. Тие претставуваат и своевидни ресторани - музеи во комфорт на амбиентални градби збогатени со непроценливи колекции на сувенири и орнаменти, стари и по неколку векови.

Оригиналните рецепти верни на традицијата се одлика на обилната и гурманска кујна, типична за овие простори.
Нотите на македонската музичка иметност неретко ги надополнуваат и настапите во живо на национални ансамбли и играорни грипи.

Националниот ресторан “Македонска Куќа” во Прилеп е повеќе пати прогласуван за најдобар национален ресторан во Македонија.
Со капацитет од 700 седишта “Македонска Куќа” Прилеп е гурманска дестинација и туристичка атракција која со години ги обединува и македонците и светот во срцето на Македонија.

description description description description
description description description description
description description description description
description description description description
Плаќање со кредитни картички!