Одбери јазик
hrvatski
Македонски
English
Ресторан МАКЕДОНСКА КУЌА Резервации Локација Контакт

- Македонска Куќа - Скопје
Ул. "Митрополит Теодосиј Гологанов" б.б.
- Mакедонска Куќа - Прилеп
Ул. "Јошка Јорданоски" бр.4
- Mакедонска Куќа - Охрид
Населба Св. Стефан (Долно Коњско)

Резервации:

Тел: (Скопје)+389 2 3296 415
Тел: (Прилеп)+389 48 433 419
Тел: (Охрид, Св.Стефан) +389 46 277 270
Моб: +389 70 208 519

Работно време 08 - 24

contact@makedonskakuka.com


  Уживајте во пријатниот амбиент на рестораните Македонска КуќаНационалните ресторани "МАКЕДОНСКА КУЌА" се најафтентичното обележје на македонскиот дух во угостителството. Тие претставуваат и своевидни ресторани - музеи во комфорт на амбиентални градби збогатени со непроценливи колекции на сувенири и орнаменти, стари и по неколку векови.

Оригиналните рецепти верни на традицијата се одлика на обилната и гурманска кујна, типична за овие простори.
Нотите на македонската музичка иметност неретко ги надополнуваат и настапите во живо на национални ансамбли и играорни групи.
Националниот ресторан Македонска Куќа е повеќе пати прогласуван за најдобар национален ресторан во Македонија, гурманска дестинација и туристичка атракција која со години ги обединува македонците и светот во срцето на Македонија..: Македонска Куќа : Охрид
    "Македонска Куќа" Охрид е најнов во ланецот ресторани "Македонска Куќа". Сместен на брегот на едно од најстарите езера во светот, недалеку од градот, во туристичката населба св. Стефан. Располага со затворен дел и летна тераса со вкупен капацитет од 450 седишта, како и сопствена плажа опремена со најсовремени лажалки и опрема за целосен конфорт.

description description Македонска Куќа - ОХРИД Македонска Куќа - ОХРИД Македонска Куќа - ОХРИД
description description Македонска Куќа - ОХРИД Македонска Куќа - ОХРИД Македонска Куќа - ОХРИД

.: Македонска Куќа : Прилеп

Националниот ресторан “Македонска Куќа” во Прилеп е повеќе пати прогласуван за најдобар национален ресторан во Македонија. Со капацитет од 700 седишта претставува гурманска дестинација и туристичка атракција која со години ги обединува и македонците и светот во срцето на Македонија.
.: Македонска Куќа : Скопје

Национален ресторан “Македонска Куќа” во Скопје нуди комфорт за 350 гости. Обиколен со сопствен паркинг во зелената површина наспроти поранешната фабрика Алумина, ресторанот плени со својата убавина и душа.
Плаќање со кредитни картички!